מחקר בהתערבות פסיכולוגית הכוללת דמיון
דמיון מנטלי היא יכולת חשובה בטיפול הפסיכולוגי. דרך הדמיון אפשר לחוות את העבר שוב, וכן לחלום את העתיד. בשנים האחרונות החל שימוש גובר בשימוש של טכניקות טיפוליות המערבות דמיון מנטלי. במסגרת המעבדה נעשה מחקר מקיף וספציפי לגבי שתי טכניקות המערבות דמיון מנטלי: הראשונה היא חשיפה בדמיון, והשנייה שכתוב בדמיון. שתי הטכניקות הללו מערבות מפגש עם פחד הליבה בבסיס הפרעות החרדה, דרך כלי הדמיון. אנו מריצים מספר פרויקטים שמטרתם לייעל כל אחת משיטות אלה, לפתח התערבויות אידיוסינקרטיות שיותאמו למטופלים שונים על פי מאפייניהם. בנוסף, במסגרת המחקר אנו מנסים לאתר את המכניזמים בבסיס התערבויות אלה על מנת להבין טוב יותר את טיבן ואת האופן שבו הן פועלות.
מחקר בפחד ליבה
לעיתים קרובות קיים פער בין החרדות שאנשים מדווחים לבין הדברים שמפחידים אותם באמת. למשל, כאשר אדם מדווח שהוא מפחד מזיהום, לעיתים קרובות יתברר שהוא בעצם מפחד מחרדה יותר עמוקה, למשל מלמות, לסבול, או לא לתפקד. לחרדת העומק הזו קוראים חרדת ליבה. במעבדה אנחנו מפתחים כלים להערכה של חרדות ליבה, מבררים את התפקיד הפונקציונלי שלה בהפרעות חרדה, וחוקרים את ההשפעה של התמקדות בחרדות ליבה במסגרת טיפולים בחשיפה.
טיפול אינטרנטי
טיפול אינטרנטי הוא טיפול הניתן דרך הרשת, באמצעות אתר אינטרנטי ייעודי. המעבדה שלנו פיתחה מגוון טיפולים אינטרנטיים, המבוססים על גישה קוגניטיבית התנהגותית, לעזרה בהפרעות חרדה, דיכאון והפרעות שינה. מסגרת הטיפול כוללת השלמה של יחידות עבודה, בזו אחר זו. היחידות מספקות מידע על הסימפטומים איתם המטופל מתמודד, וכן משימות להשלמה שמעודדות מעקב והיכרות עם המחשבות וההתנהגויות שמעצימות את הסימפטומים, איתגור המחשבות, ובנייה של יומן פעילות לתמיכה ועידוד התנהגות מועילה יותר. מטרת המחקר לפתח טכניקות שונות הניתנות במסגרת הטיפול האינטרנטי, ולבחון תהליכי שינוי ותוצאות בטיפול.
תובנה בחרדה
ניתן להבחין בין שני סוגי תובנה: תובנה קלינית ותובנה קוגניטיבית. תובנה קלינית מוגדרת כמידת המודעות לנוכחות וחומרת הסימפטומים ולצורך בטיפול. תובנה קוגניטיבית מוגדרת כיכולת להעריך מחשבות ולשקול פרספקטיבות שונות. מחקרים רבים בדקו תובנה בהקשר של פסיכוזה, אך תובנה קלינית כמעט ולא נחקרה בהפרעות חרדה. במעבדה אנו עורכים מחקרים הקשורים לתובנה, ובוחנים את הקשר של תובנה לפסיכופתולוגיה, תוצאות טיפול ומטא-קוגניציה. בנוסף, אנו עורכים מחקר לפיתוח כלי מדידה להערכת תובנה בהפרעות חרדה. מחקרים אלו מדגישים את החשיבות של השגת הבנה מעמיקה יותר של המושג תובנה בחרדה.
חלק מן המחקרים המוצעים במעבדה הינם טיפולים הניתנים ללא עלות בהפרעות חרדה שונות, וחלקם מחקרים בתשלום, עליהם ניתן להרוויח כ-40 שקלים לשעה של השתתפות.
חלק מן הניסויים דורשים קריטריונים מסויימים להשתתפות.
לפרטים ובדיקת התאמה להשתתפות בטיפול/מחקר: