check
שאלות | המעבדה לטיפול ובריאות הנפש

שאלות

אני לא יודע/ת אם מה שאני סובל/ת ממנו היא הפרעה פאניקה. כיצד אוכל לדעת?

אם את/ה סובל/ת מהתקפי פאניקה חוזרים ונשנים, ומפחד/ת מהתרחשותם של התקפים נוספים, יתכן שהנך סובל/ת מהפרעת פאניקה. מטרת השאלונים, הראיון הטלפוני והראיון פנים מול פנים הינה לוודא שאכן מה שאת/ה סובל/ת ממנו הינו הפרעת פאניקה ושהטיפול שמוצע במסגרת המחקר אכן מתאים עבורך.

האם האתר מאובטח? כיצד אתם שומרים על הפרטיות שלי?

כל הנתונים באתר המחקר מאובטחים ברמה גבוהה ביותר. מערכת המחקר מותקנת בשרתים השייכים לאוניברסיטת לינצ'ופינג (Linköping University) בשוודיה, בחדר נעול השייך למעבדה של פרופ' ג'רהרד אנדרסון, מומחה עולמי בטיפול אינטרנטי ובעל ניסיון רב באיסוף נתונים על גבי רשת האינטרנט ואבטחתם.
אלו חלק מן הצעדים שאנו לוקחים על מנת להבטיח שהנתונים הנאספים על ידי אתר המחקר מאובטחים ברמה גבוהה ביותר:

  • רק פרטים אישיים הנחוצים ליצירת קשר ראשוני (שם פרטי, מגדר, כתובת דוא"ל ומספר נייד ליצירת קשר) ייאספו באמצעות המערכת. כל שאר הפרטים המזהים יאספו באמצעות שיחת הטלפון או בהגעת המשתתף למעבדה בהר הצופים. פרטים אלו לא יועלו לרשת האינטרנט אלא יישמרו במעבדה באוניברסיטה העברית בירושלים בהר הצופים במחשב שאינו מחובר לאינטרנט, בקובץ מוצפן ובחדר נעול אשר רק לצוות המעבדה של פרופ' יונתן הפרט גישה אליו.
  • רק לצוות המחקר של פרופ' גרהרד אנדרסון קיימת גישה לחדר בו מצוי השרת בו נמצא האתר.
  • כל הנתונים הרגישים (דפי עבודה, שאלונים) יהיו מאוחסנים במאגר נתונים מאובטח (בשימוש באלגוריתם HMAC/sha256/secret keys), .
  • כל נתוני ההתקשרות בין מטפלים למטופלים מוצפנים (באמצעות TLS/https).
  • כל ההודעות בין מטפלים למטופלים מתבצעות רק בפלטפורמה המאובטחת עצמה (ולא באמצעות שרתי מייל אחרים).
  • למשתתף יוקצה קוד משתמש אקראי (ארבע אותיות באנגלית וארבע ספרות), ובאמצעות קוד זה יזדהה במערכת במהלך השימוש באתר.
  • הנתונים במערכת מגובים באופן תדיר ומוצפנים באמצעות מפתח שרק מנהל הצוות הטכני של פרופ' גרהרד יודע.

האם הטיפול במסגרת המחקר הוא בתשלום?

הטיפול ניתן ללא עלות. ההשתתפות כרוכה בהסכמה להשתתף במסגרת המחקרית: מתן הסכמה לאיסוף נתונים לאורך הטיפול, ומילוי שאלונים על ידי המטופל לאורך הטיפול. נתונים אלו ישמשו להערכת יעילות הטיפול ולהבנת גורמים המשפיעים על הטיפול. חשוב לנו להדגיש: זהות המשתתפים במחקר תישאר תמיד מוגנת וחשאית. במידה ונתוני המחקר יפורסמו, לא ניתן יהיה לזהות את המשתתפים במחקר.

האם ניתן להשתתף בטיפול האינטרנטי ללא הגעה פיזית לריאיון בהר הצופים בירושלים?

לצערנו, לא ניתן להשתתף ללא הגעה לריאיון מקדים, והסכמה ונכונות להגיע למפגש סיכום בסוף הטיפול, גם עבור הטיפול האינטרנטי. הריאיון המקדים ופגישת הסיכום מתקיימים במעבדה למחקר ולטיפול בחרדה בהר הצופים באוניברסיטה העברית.

מה ההבדל בין הטיפול הניתן פנים מול פנים לבין הטיפול הניתן באינטרנט?

שני הטיפולים זהים בשיטה הטיפולית ובאורך הטיפול. הטיפול הניתן פנים מול פנים, כולל פגישות שבועיות עם המטפל. הטיפול האינטרנטי מורכב מיחידות טיפול הכוללות קטעי קריאה, דפי עבודה וקטעי וידיאו. הטיפול האינטרנטי מלווה על ידי מטפל אישי אשר משגיח על ההתקדמות ביחידות השונות, ומספק סיוע ותמיכה בעת הצורך על ידי הודעות דואר אלקטרוני, והודעות צ'אט. שני הטיפולים כאחד כוללים תרגול בבית אשר מסייע להפנמת המסרים הנלמדים בטיפול.

אני מעוניין/ת להשתתף. מה עלי לעשות?

על מנת להשתתף במחקר, יש תחילה להירשם לאתר. לאחר הרישום לאתר, יישלח באופן אוטומטי קישור לשאלונים מקדימים אותם יש למלא. השאלונים קצת ארוכים, אך ייסעו לנו להכיר אותך ולראות האם טיפול זה אכן מתאים לך. לאחר מילוי השאלונים והגשתם באתר, הצוות הטיפולי שלנו יעבור עליהם. עם מועמדים מתאימים ייווצר קשר טלפוני ותתקיים שיחת טלפון קצרה. לאחר שיחת הטלפון, ובמידה ותרצה/י להשתתף, תוזמן/י לריאיון במעבדה למחקר ולטיפול בחרדה בהר הצופים. רק לאחר הריאיון נוכל לדעת האם תוכל/י להשתתף במחקר.

מי יכול/ה להשתתף במחקר?

אם הנך סובל/ת מהתקפי פאניקה חוזרים ונשנים, ומפחד/ת מהתרחשותם של התקפים נוספים, יתכן מאד שתתאים/י למחקר. ההשתתפות הינה מגיל 18 ומעלה.

מה היא מטרת המחקר?

ישנה תמיכה מחקרית רבה לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי להפרעת פאניקה, הניתן פנים מול פנים או באינטרנט. מטרת המחקר הנוכחי הינה להרחיב את המחקר הקיים, להבין טוב יותר את העדפותיהם של מטופלים בישראל בנוגע לאופנים בהם ניתן הטיפול, כמו גם את המנגנונים השונים התורמים לטיפול מוצלח.